Dalgıç Kumaş (Scuba Kumaş) Nedir, Neler Dikilir

scuba Kumaş nedir

Dalgıç Kumaş Nedir?

Dalgıç kumaş diğer adıyla Scuba kumaş 1. Kalite ipliklerden üretilen, nefes alabilen sentetik bir kumaş türüdür. Dayanıklı olması ve vücudu saran özelliğiyle birçok kıyafet üretiminde tercih edilmektedir. Esnek yapısıyla şık bir görüntü sağlar. Farklı kalınlıklarda çeşitleri vardır.

Olumlu Yönleri; 
Çok kolay şekil alır, vücuda yapışmaz ve vücudu toparlar. Bir beden küçük gösterdiği için ayrıca tercih edilir. Ve ütüyü hiç sevmem diyenlere müjde bu kumaş neredeyse hiç ütü istemiyor.

Olumsuz Yönleri;
Maalesef tamamıyla sentetiktir. Pamukludan başka giymem diyenlere önerilebilecek bir kumaş cinsi değildir. Ter çekme özelliği hiç yoktur ve terletir. Buna rağmen duruşu muhteşem olduğu için yaz aylarında bile, özellikle ince olanları, çok fazla rağbet görür.

Dalgıç Kumaştan Neler Dikilir?

Öncelikle bilinmesi gereken farklı kalınlıklarda çeşitleri olduğudur.

Dik ve kabarık durması istenen bir kıyafet için puf dalgıç yada sünger dalgıç diye adlandırılan cinsi tercih edilmelidir. Abiye dikiminde, özellikle balık model olacaksa, muhakkak ince bir dalgıç kumaş seçilmelidir. Düz ve dar kesim elbise, tayt veya ceket dikiminde ise orta kalınlıkta olanları güzel duracaktır.

Dalgıç kumaş, çocuklar ve bayanlar için  dar kesim, yüksek bel İspanyol paça pantolonda da mükemmel sonuç veriyor.

Pileli etek ve pileli elbise dikimlerinde incesi de kalını da tercih edilebilir, ikisi de modellere çok yakışır. Vücuda yapışıp kalmaması da artılarından biri.

Mayoda ince çeşitleri çok güzel durur. İnce dalgıç kumaş, mayo dikiminde daha çok kullanılan, jarse kumaşların biraz tok olanlarından da iyi sonuç verir. Tesettür mayo/kapalı mayo, su geçirmeyen ve üste yapışmayan paraşüt kumaştan veya dalgıçların puf dalgıç haricinde olan çeşitlerinden güzel olur.

Dalgıç Kumaş Dikerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dalgıç kumaş, dikişe yeni başlayanların da rahatça tercih edebileceği, dikimi oldukça kolay bir kumaştır. Dikimini yaparken jarse iğnesi kullanmak güzel sonuç verecektir. Dalgıç kumaş, overlok yapmadan da kullanılabilecek pratik bir kumaştır. Hatta kalın dalgıç cinslerinde etek ucu makasla çok muntazam kesilip, hiç dikmeden öylece bırakılabilir.

Sentetik giyerim, severim diyenler korkmadan bu kumaştan alabilirler.

Dalgıç Kumaş Nasıl Yıkanır?

Öncelikle etiketindeki yıkama talimatlarına uyulması gerekmektedir. Yine de evde, makinede yıkanacaksa aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi tavsiye edilir.

Sentetik olduğu için düşük derecelerde elde yıkanmalıdır. Mümkünse kuru temizlemeye vermek kıyafetinizi daha uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır. Makinede yıkanacaksa, kesinlikle sıcak su kullanılmamalı ve yüksek devir sıkma işlemi yapılmamalıdır, bazı cinsleri deforme olabilir. 30 derecede düşük devirde yıkanması gerekmektedir.

Dikip de giymek isteyenlere şimdiden kolay gelsin.

 

Yazı için Kumaşçı Emine Evren Hanım’a teşekkür ederim. Bilgiler Emine Hanım’dan toparlayıp eklemesi benden 🙂
Profilini  ekliyorum, dikim yapmak isteyenlere de çok yardımcı oluyor, kumaş satışı da yapıyor.
Kumaşçı Emine Evren

Dalgıç Kumaşla dikilmiş bir kaç foto da ekleyeyim konuyu tamamlayayım, selamlar:-)

scuba kumaş neler dikilir

 

dalgıç kumaş pantalon

 

scuba kumaş etek

 

dalgıç scuba kumaş pantalon

 

dalgıç kumaş özellikleri

 

scuba kumaş özellikleri

 

dalgıç scuba kumaş elbise

 

dalgıç scuba kumaş elbise

 

dalgıç scuba kumaş elbise

 

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Pin It on Pinterest